NEN 8025 keuring

Naumann Tech is keurmeester bestaande woninginstallaties NEN 8025

Een onafhankelijke installatiekeuring (quick scan) van de bestaande woning, zonder poespas, weten waar je aan toe bent.

Wij werken met de nieuwste inspectiesystemen

Heldere onafhankelijke rapportages

Eerlijk advies

40 jaar ervaring

Ons credo

Duurzame oplossingen toegankelijk

 

NEN 8025 installatiekeuring

 

De NEN 8025 is de nieuwe nationale norm , hier hebben de Uneto-VNI, TVVL, inspectiebedrijven, brandweer, leveranciers, woningbouwcoöperaties en de NEN anderhalf jaar gewerkt om de NTA 8025 om te buigen naar de NEN 8025 , de “woning APK”.

Met de NEN 8025 wordt er een algemene periodieke keuring (APK) voor de installaties in woningen uitgevoerd. De NEN 8025 beoordeelt de veiligheid van bestaande technische installaties en technische voorzieningen in woningen, erf of in bijgebouwen, denk aan schuren, garages. Het gaat hierbij om installaties of technische voorzieningen met gas en water en om elektra. Bouwkundige voorzieningen vallen niet onder de norm.

De NEN 8025 is door de overheid niet verplicht gesteld. Toepassing van de norm is voor woningverhuurders echter wel een methode om aan te tonen dat zijn aan de zorgplicht voor de veiligheid van de huurders voldoen. Deze plicht is namelijk wel wettelijk vastgelegd. Ook particuliere woningeigenaren zijn wettelijk verantwoordelijk voor de veiligheid in en om hun huizen.

De inspectie wordt binnen anderhalf uur uitgevoerd door één inspecteur. Dit onder meer om de kosten binnen de perken te houden.  De inspectie is net als bij een auto-APK uitsluitend gericht op de veiligheid Het gaat niet om de functionaliteit of bedrijfszekerheid van installaties

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een NEN 8025 installatiekeuring?

NEN 8025 keuring woning van de gas installatie :

Controle van gasdichtheid (gaslekkage) onder bedrijfsdruk, koolmonoxidemeting cv toestellen, beveiligingen, rookgasafvoer, luchttoevoer en toestelplaatsing.

NEN 8025 keuring woning van de water installatie:

Controle op veilige materialen, lekkages, aanwezigheid en werking van eventuele aanwezige keerkleppen, juiste aansluiting van de afvoer op het riool, aftapbaarheid van waterinstallaties, dode waterleidingen en ‘hot spots’, de temperatuur van koud en warm water ter controle van Legionella

NEN 8025 keuring woning van de elektrische installatie :

Controle isolatiewaarden, veiligheidsaarding, aanrakingsgevaar, elektra en natte ruimtes, beschermingsleidingen, aardlekschakelaar, meterkast en de aansluitingen van apparatuur in bijvoorbeeld huiskamer, keuken en badkamer.

Van iedere woning wordt het resultaat van de bevindingen en aanbevelingen in een pdf-bestand aan u gerapporteerd. Waarmee u zelf de mogelijke vervolgstappen kunt nemen.

 

 

 

Jaar ervaring

Jaar allround monteur

Jaar sales en projecten

Installaties

Wat doen we allemaal

inspecteren, rapporteren, adviseren

Meten is weten

Door onafhankelijke inspecties uit te laten voeren, ook preventief, komt u nooit voor verrassingen te staan.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in inspectie van uw systeem? Of wilt u meer informatie over dit onderwerp? U kunt voor zowel informatie als een offerte vrijblijvend contact met ons opnemen.

 

vrijblijvend

Een kennismakingsgesprek?

Bel ons nu

0651370680